...
Si të mbërrini në Berat
Si të mbërrini në Berat

Berati është një nga qytetet më të lashta të Shqipërisë, i gjendur në jugperëndim të Shqipërisë, anës lumit Osum. Distanca nga kryeqyteti Tiranë dhe qytetit të Beratit është 101 km. Nga Tirana në Berat mund të udhëtoni me makinë, autobus ose taksi. Berati është i aksesueshëm nga ajri përmes aeroportit ndërkombëtar të Tiranës, 112 kilometra larg. Udhëtimi nga kryeqyteti në Berat zgjat afërsisht 2 orë e 30 minuta duke përfshirë ndalesat, ose pak më gjatë nëse ka trafik.

Mbërritja në Berat me avion

Distanca nga kryeqyteti Tiranë dhe qytetit të Beratit është 115 km. Nga Tirana në Berat mund të udhëtoni me makinë, autobus ose taksi. Berati është i aksesueshëm nga ajri përmes aeroportit ndërkombëtar të Tiranës Nënë Tereza 112 kilometra larg.

Mbërritja në Berat përmes rrugës nacionale

Udhëtimi nga Tirana në Berat me autobus është i përballueshëm dhe komod. Sipas orareve të vendosura, autobusët nisen çdo orë nga Terminali i Autobusëve Ndërqytetas të Jugut dhe tarifa është 500 lekë për person për një drejtim të vetëm. Autobusi ndalon në terminalin e autobusëve të Beratit që ndodhet 3 km në veri të qytetit të vjetër. Autobusët nga Tirana për në Berat nisen nga ora 5:40 deri në 17:30, ndërsa autobusi i fundit që niset për në Tiranë nga stacioni i autobusëve të Beratit është në orën 16:00. Një udhëtim me makinë mund të zgjasë rreth 90 minuta dhe me taksi kushton rreth 80 €. Ka 2 autobusë në ditë për në Berat që nisen nga Saranda në 8 të mëngjesit dhe 14:00 nga stacioni kryesor i autobusit (rruga zgjat 5-6 orë dhe kushton 1400 lekë). Nga qendra e Tiranës duhet të ndiqni autostradën për në Durrës. Më pas nga Durrësi duhet të ndiqni autostradën për në Berat. Kjo e fundit kalon nga qyteti i Kavajës dhe qyteti i Lushnjës për të përfunduar në Berat.
Informacioni i përditësuar në muajin dhjetor 2022
Për më shumë informacione rreth orareve dhe çmimeve mund të klikoni travel.gjirafa.com

Shikoni gjithashtu

Bashkëpunëtorët tanë