...
Vende Unike
Ura e Goricës

Pa asnjë dyshim, Ura e Goricës mund të konsiderohet si një simbol i Beratit dhe është një nga thesaret e trashëgimisë historiko-kulturore të Shqipërisë. Ndërtimi i saj përfundoi rreth viteve 1777-1778 si një kontribut i sundimtarit vendas Ahmet Kurt Pasha. Është 127 metra e gjatë dhe arrin një lartësi prej 10 metrash, duke e bërë atë një nga urat më të mëdha të kohës dhe një nga urat e pakta të asaj periudhe që është ende në përdorim.

Bashkëpunëtorët tanë