...
Vende Unike
Kisha e Shën Mëhillit

Një objekt me rëndësi të jashtëzakonshme është dhe Kisha e Shën Mëhillit e shekullit XIV e ndërtuar mbi një shkëmb në lagjen Mangalem, në pjesën jugore të Kalasë. Kjo kishë është dëshmi e mjeshtërisë në teknikën e klausonazhit, një teknik ndërtimi bizantine, që konsiston në kombinimin e gurëve dhe tullave. Ajo mbart një vlerë të madhe historike, përpos faktit që është një nga kishat më të bukura në Shqipëri.

Bashkëpunëtorët tanë